تمپانومتری (Tympanometry) معاینه و چکاپی است که برای آزمایش وضعیت و همچنین میزان عملکرد گوش میانی و تحرک پرده گوش (غشای تمپانی) و استخوان های رسانا، در حقیقت این آزمایش با ایجاد تغییرات فشار هوا در کانال گوش صورت میگیرد، انجام تست تمپانومتری به پزشکان کمک مینماید تا بهتر بتوانند مشکلات موجود در گوش میانی را تشخیص داده و راه کار هایی برای درمان آن بی اندیشند.
آیا حساسیت شنوایی در آزمون تمپانومتری تشخیص داده میشود؟
به طور کلی تست تمپانومتری را یک آزمایش هدفمند از عملکرد گوش میانی میدانیم و باید متذکر شد که این آزمایش، نمیتواند جزء آزمایشی های شنوایی محسوب شود، این تست، آزمایشی است که در آن انتقال صدا از طریق گوش میانی اندازه گیری میشود در نتیجه نمیتوان حساسیت شنوایی را در این آزمون مورد سنجش قرار داد و نسبت به آن تجویزی صادر نمود.
اهمیت آزمون تمپانومتری
تمپانومتری آزمونی است که در آن اختلالی که میتواند منجر به از دست دادن شنوایی علل الخصوص در کودکان شود شناسایی شده و اقدامات لازم در این خصوص صورت خواهد گرفت، این آزمایش حرکت غشای تمپان را در پاسخ به تغییرات فشار اندازه گیری میکند.
نتایج آزمون تمپانومتری به چه صورت است؟
بعد از انجام دادن تست تمپانومتری نتایج حاصل شده از این آزمون به صورت طرح های گرافیکی که به آنها تمپانوگرام میگویند ثبت شده و در اختیار افراد و پزشکان قرار خواهد گرفت و از نتایج این تست ها پزشکان میتوانند تجویز هایی نسبت به افرادی که دارای اختلالات شنوایی هستند صادر نمایند.
موارد زیر از جمله مواردی است که با بهره گیری از تست تمپانومتری میتوان به تشخیص هایی در خصوص سلامتی گوش رسید.
- تشخیص وجود مایع در گوش میانی (هم در کودکان و هم در بزرگسالان).
- تشخیص اوتیت ( التهاب و عفونت گوش میانی ).
- تشخیص ایجاد سوراخ و یا پارگی در پرده گوش (غشای تمپان).
- تشخیص مشکل در شیپور استاش (لوله ای که به قسمت فوقانی گلو و بینی متصل است).
نحوه ی انجام تمپانومتری در کودکان چگونه است؟
می دانیم که تست تمپانومتری در تشخیص مایعات موجود در گوش میانی مورد استفاده قرار میگیرد، این امر برای تشخیص سلامتی در میان کودکان نیز دیده میشود و نحوه ی انجام این تست در کودکان به این گونه است که در طی چند دوره این تست صورت گرفته و تا میزان و شدت و قدمت وجود مایعات در کودکان شناسایی شود و نسبت به درمان آن اقدامات لازم صورت پذیرد.
اهمیت تمپانومتری
می توان تست تمپانومتری را انقلابی در تشخیص کم شنوایی معرفی کرد، برای تشخیص دقیق نوع و میزان کم شنوایی در میان افراد در رده های سنی مختلف آزمایش های متنوعی باید صورت گیرد که آزمایش تمپانتومتری یکی از مهم ترین و اساسی ترین نوع در این آزمایش ها است. یکی از عواملی که سبب میشود آزمایش هایی همچون آزمایش تمپانتومتری برای بیماران مورد استفاده قرار گیرد این است که با انجام این آزمایش میتوان متوجه شد آیا معضل کم شنوایی در فرد باسمعک قابل درمان خواهد بود و یا نیاز است داروهایی خاص برای بیماران تجویز گردد.
جواب آزمایش تمپانتومتری نشانگر چیست؟
جواب آزمایش تست تمپانومتری در حقیقت نشانگر رابطه ای میان فشار هوای وارد شده درکانال گوش و همچنین حرکت پرده گوش (یا غشای تمپانیک) و استخوان ریزی است که در فضای گوش میانیِ با فشار هوا پر شده قرار گرفته است.
آیا مایع موجود در گوش میانی خود به خود از بین خواهد رفت؟
مایع موجود درگوش میانی میتواند به صورت خود به خود از بین برود علل الخصوص در مواردی که این مایعات به صورت تدریجی درگوش شکل گرفته باشد، از بین رفتن این مایعات میتواند در مدت زمان بین چند هفته تا چند ماه صورت گیرد، به طور معمول برای درمان این اختلال گوش از آنتی بیوتیک ها استفاده میشود.
آزمایش تمپانتومتری به چه میزان زمان نیاز دارد؟
آزمایش تمپانومتری به چه میزان زمان نیاز دارد؟
این تست آزمونی آسان است و بدون هیچ گونه پیچیدگی قابل انجام است، درحقیقت فرد در حین انجام آزمایش نیاز نیست عمل خاصی انجام دهد این آزمایش تنها دقایقی بیشتر به طول نخواهد انجامید، در نتیجه افرادی که به دلیل محدودیت زمانی انجام این آزمایش را به تعویق میاندازند باید بدانند که انجام این آزمایش تنها چند دقیقه از زمان آنها را خواهد گرفت.
چه کارهایی در حین انجام آزمایش نباید انجام شود؟
لازم به ذکر است که موارد زیر میتواند بر جواب آزمایش شما تاثیر گذار باشد در نتیجه لازم است با متخصصی که در حال آزمایش گرفتن از شماست همکاری نموده و از انجام موارد زیر در حین برگزاری آزمایش خودداری نمایید:
- جویدن و بلعیدن چیزی.
- صحبت کردن.
باید دانست که انجام این کارها نمیتواند به طورکلی سبب تغییرات اساسی در جواب آزمایش شود اما بهتر است که شخص آزمایش دهنده از انجام اموری که سبب حرکت میشود خودداری نماید.
آیا فرد در حین انجام آزمایش تمپانتومتری حس ناخوشایندی را تجربه میکند ؟
انجام این آزمایش اصلا برای افراد سخت نخواهد بود، شاید در ابتدا فرد با داشتن گوشی های نرم در گوش و فشار هوایی متفاوت نسبت به فشار هوای معمول احساس عجیبی را تجربه نماید اما این تجربه برای افراد به هیچ وجه ناخوشایند نخواهد بود
آیا آزمایش تمپانتومتری برای افراد میتواند دردناک باشد؟
خوشبختانه باید گفت که انجام این آزمایش برای افراد در همه ی رده های سنی بدون درد خواهد بود. در نتیجه نیاز نیست در این زمینه نگرانی خاصی داشته باشید، به طور معمول این نگرانی بیشتر در میان والدینی که کودکان آنها نیاز به انجام این آزمایش را دارند مشاهده میشود در نتیجه لازم است این اطمینان خاطر به والدین این کودکان داده شود که کودک آنها در حین انجام این تست کوچک ترین دردی را احساس نخواهد کرد.
آیا در صورت رضایت بخش نبودن آزمون تمپانتومتری باید نگران سلامت شنوایی بود؟
باید گفت که برای تایید کم شنوایی و یا ناشنوایی نمیتوان تنها به انجام یک آزمایش شنوایی مثلا آزمایش تمپانتومتری اکتفا کرد، تست تمپانومتری نیز از این قاعده مستثنی نیست و رضایت بخش نبودن جواب این آمایش برای متخصص شنوایی شما تنها حکمی از پر شدن تکه ای از پازل را دارد و نیاز است آزمایش هایی دیگری انجام دهید تا بتوان به قطعیتی در خصوص سلامتی شنوایی شما رسید و پازل را تکمیل نمود.
تست شنوایی تمپانتومتری در نوزادان
در نوزادان تازه متولد شده تست های شنوایی قبل از مرخصی نوزاد از بیمارستان صورت میگیرد. در این آزمون، برای نوزادان بین 4 تا 6 ماه از استاندارد شنوایی 220 هرتز استفاده میشود تا عفونت گوش میانی در این نوزادان تشخیص داده شود اما برای نوزادانی که کمتر از 4 ماه دارند لازم است میزان صدای 1000 هرتز برای سنجش عفونت گوش میانی استفاده گردد و در صورت نیاز آزمایش های دیگر باید در اسرع وقت صورت پذیرد.
اهمیت انجام تست های شنوایی در کودکان و نوزادان
مغز انسان به گونه ای طراحی شده است که در 6 سال اولیه ی عمر، زبان تکلم را به صورت کامل فرا گیرد که سه سال و نیم اولیه از این زمان مشخص شده سال های بحرانی این فراگیری است، در نتیجه در کودکان و نوزادان تشخیص به موقع سلامت شنوایی و یا اختلالات شنوایی میتواند امری حیاتی باشد، از این جهت به والدین این کودکان توصیه میشود که آزمایشهای شنوایی از ابتدای تولد که مهم ترین آن غربالگری است را جدی گرفته و نسبت به انجام آن سهل انگاری ننمایند و انجام آن را به تعویق نیندازند.
عفونت های گوش میانی در کودکان و بزرگسالان
وجود باکتری ها و ویروس ها در گوش میانی سبب عفونت گوش میانی میشود، در کودکان از مهم ترین علائم عفونت گوش میتوان به تب، از دست دادن تعادل به هنگام حرکت، از دست دادن اشتها و ترشح مایعات از گوش اشاره کرد، از مهم ترین علایم در بزرگسالان میتوان به دردهای مداوم در گوش و همچنین ترشح مایعات و کم شنوایی اشاره کرد، یکی از مهم ترین راه های تشخیص عفونت های گوش که سبب کم شنوایی در افراد میشود انجام آزمایش تمپانتومتری است که پزشک متخصص با در دست داشتن جواب این آزمایش در صورت مشاهده ی هر نوع عفونتی برای درمان آن تجویز های مناسبی را در نظر میگیرد.
علت اصلی عفونت در گوش میانی چیست؟
به طور کلی برای درک بهتر از این مسئله که علت و عوارض عفونت گوش میانی چیست باید گفت که عفونت های موجود درگوش از وجود یک بیماری دیگر نشأت گرفته است و افرادی که مبتلا به سرماخوردگی، آلرژی و یا آنفولانزا شده اند بیشتر در معرض ابتلا به عفونت گوش قرار خواهند گرفت، لذا وجود بیماری های ذکر شده را نباید به هیچ عنوان بی اهمیت شمرد باید هرچه سریع تر نسبت به درمان آن اقدام نمود.
وظیفه ی گوش میانی در شنوایی چیست ؟
گوش میانی در واقع وظیفه ی انتقال صوت های وارد شده از هوا به داخل حلزون را دارد در نتیجه وجود عفونت ها و یا مایعات میتواند به عملکرد این سیستم صدمه وارد نماید و در نهایت حتی منجر به کم شنوایی در افراد شود، لازم به ذکر است که آنچه در آزمایش تمپانتومتری صورت میگیرد تنها به دلیل اطمینان از عملکرد درست گوش میانی و تشخیص عفونت ها و همچنین وجود مایعات مضر در این قسمت از گوش است که میتواند ساختار گوش و شنوایی را تحت تاثیر قرار دهد.
اهمیت انجام آزمایش های مرتبط با سلامت گوش
اولین راه تشخیص از اینکه آیا فرد دارای اختلالات شنوایی و یا کم شنوایی است یا خیر انجام آزمایشات است، که از مهم ترین آنها میتوان به آزمایش تمپانتومتری اشاره کرد، میتوان گفت که به موقع انجام این آزمایشات در کودکان اهمیتی دوچندان دارد چراکه درمان به موقع هر نوع اختلال شنوایی میتواند در نحوه ی زندگی و فراگیری کودک تاثیرات زیادی داشته باشد.
آیا مشکلات شنوایی در کودکان به راحتی قابل رفع و یا درمان است؟
گاهی مشکلات شنوایی مانند التهاب و عفونت گوش خارجی و یا گوش داخلی درکودکان به آسانی قابل درمان خواهد بود برای مثال برای کودکانی که جرم گوش بیش از اندازه در آنها سبب شده است که در شنوایی آنها اختلال ایجاد شود تنها با از بین بردن این جرم گوش، توسط پزشک متخصص، به راحتی میتوان این اختلالات شنوایی را از میان برد، اما گاهی این مشکلات به همین سادگی قابل رفع نخواهند بود و نیاز است اقدامات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
همکاری بخش های مختلف گوش برای شنوایی کامل
گوش انسان دارای بخش های مختلفی است که هر کدام از این بخش ها نقشی در شنوایی فرد دارند حال اگر یکی از این بخش ها وظیفه و عملکرد خود را به درستی انجام ندهد و با قسمت های دیگر از گوش همکاری ننماید در شنوایی کلی فرد اختلال ایجاد شده و فرد نمیتواند به راحتی از شنیدن خود لذت ببرد، تمپانتومتری آزمونی است که در آن مشکلات موجود در گوش میانی نشان داده میشود و در صورت مشاهده ی هرگونه اختلالی نیاز است که نسبت به درمان آن اقدامات لازم هرچه سریع تر صورت پذیرد.
نگرانی های رایج قبل از انجام آزمایشات مرتبط با گوش
تمامی افراد قبل از انجام آزمایشات، علل الخصوص آزمایش های مربوط به گوش نگرانی ها و استرس هایی دارند که وجود این استرس ها در آزمایش تمپانتومتری نیز دیده میشود، باید این اطمینان خاطر را به این افراد داد که ادیولوژیست شما از وجود این نگرانی ها در شما مطلع است و به طور معمول این افراد قبل از انجام این آزمایش نحوه ی انجام آن را برای شما توضیح خواهند داد و از آنجایی که خوشبختانه این آزمایش بدون هیچ گونه دردی صورت میگیرد در نتیجه نیازی به نگرانی در این خصوص وجود نخواهد داشت.
بهترین برند های سمعک برترین شرکت های ساخت سمعک معتبر ترین سمعک ها
بهترین برند های سمعک برترین شرکت های ساخت سمعک معتبر ترین سمعک ها
بهترین قیمت سمعک مناسب ترین قیمت سمعک قیمت سمعک ارزش سمعک
درباره گوش، درباره شنوایی، شنوایی چیست ؟ گوش چیست ؟ معرفی ساختار شنوایی، معرفی گوش، معرفی شنوایی
معرفی تست های شنوایی، معرفی تست های گوش، تست های شنوایی کدامند ؟ انواع تست های شنوایی، تست گوش
تست نوار گوش چگونه انجام میشود ؟ تست شنوایی سنجی چیست ؟
تست ABR چگونه انجام میشود ؟ تست ABR چیست ؟
تست OAE چگونه انجام میشود ؟ تست OAE چیست ؟
تست تمپانومتری چگونه انجام میشود ؟ تست تمپانومتری چیست ؟
تست رفلکس آکوستیک چگونه انجام میشود ؟ تست رفلکس آکوستیک چیست ؟
تست ETF چگونه انجام میشود ؟ تست ETF چیست ؟
تست ASSR چگونه انجام میشود ؟ تست ASSR چیست ؟
تست VRA چگونه انجام میشود ؟ تست VRA چیست ؟
تست ECochG چگونه انجام میشود ؟ تست ECochG چیست ؟
تست نوار گوش چگونه انجام میشود ؟ تست V چیست ؟
در باره کلینیک شنوایی و سمعک مرکزی ایلام، معرفی کلینیک شنوایی، معرفی کلینیک سمعک، معرفی ایلام