مزیت های استفاده از سمعک کدامند ؟
استفاده از سمعک از بوجود آمدن چه مشکلاتی جلوگیری میکند و چه مشکلاتی را از بین میبرد ؟
لازم است بدانید که استفاده از سمعک تحولی جدی در کیفیت زندگی شخص کمشنوا ایجاد خواهد کرد.
استفاده از سمعک به شیوه های بسیار زیادی باعث بهبود کیفیت زندگی کاربران سمعک خواهند شد، در اینجا به موارد محدودی از این شیوه ها اشاره خواهیم کرد.
در ابتدا باید به عارضه بسیار مهمی اشاره کنیم که جبران آن در نبود سمعک مناسب بسیار سخت یا در مواردی غیر قابل جبران است.
بر اساس جدیدترین تحقیقاتی که در دانشکده پزشکی Perelman از دانشگاه Pennsylvania صورت گرفته است، اثبات شد که درجات مختلف کمشنوایی میتواند باعث ایجاد و تسریع در روند آتروفی، تحلیل و تضعیف قدرت قشر شنوایی در مغزانسان شود و در نتیجه این اتفاق قدرت درک و تشخیص گفتار برای شخص بسیار کمتر شده و با گذر زمان ممکن است آثار جبران ناپذیری را ایجاد کند.
هشدار : آتروفی قشر شنوایی مغز انسان میتواند در درجات متفاوتی رخ دهد، از تضعیف کامل قشر شنوایی تا کاهش قدرت آن میتواند آثار متفاوتی را بر کیفیت شنیدن و به تبع آن بر کیفیت زندگی شخص داشته باشد.
خبر خوب این که در ادامه همین تحقیقات ثابت شده است که چنانچه شخص کمشنوا از سمعک مناسب و تخصصی استفاده کند براحتی میتوان در کنار لذت بردن از شنوایی کامل خود از وقوع این پدیده و عوارض آن جلوگیری به عمل آورد، توجه داشته باشید که استفاده از سمعک سرعت رخ دادن این پدیده را به حد بسیار زیادی کنترل و کم میکند.
در تحقیقات دیگری که در دانشگاه JOHNS HOPKINS صورت گرفته ثابت شده است که در افرادی که از کمشنوایی رنج میبرند بین 24% تا 34% ریسک ابتلا به آلزایمر و زوال عقل افزایش پیدا میکند.
هرچند هنوز دانشمندان و محققان در پی یافتن علت اصلی این پدیده هستند، ولی نتیجه این تحقیقات تایید میکنند که استفاده از سمعک مناسب برای انواع کمشنوایی ها براحتی میتواند از بروز این مشکلات جلوگیری بعمل آورد.
نتیجه: استفاده مداوم از سمعک مناسب میتواند ریسک ابتلا به مشکلات شناختی و زوال عقل و همچنین آتروفی قشر شنوایی مغز را به کمترین حد ممکن برساند.
وزوز گوش یکی از مشکلاتی است که معمولا بهمراه کمشنوایی رخ میدهد، هرچند در موارد بسیار نادری وزوز گوش در افراد با شنوایی طبیعی هم ممکن است رخ دهد.
وزوز گوش یعنی وجود و شنیده شدن صدایی شبیه بوق، زنگ و یا هر صدای دیگری که توسط شخص شنیده میشود، اما منشاء خارجی ندارد.
در تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده است اثبات شده که تقریبا 50 میلیون نفر از آمریکایی ها از وجود وزوز در یک یا هردو گوش خود شکایت دارند و تجربه بد شنیدن وزوز را گزارش داده اند.
به همین دلیل کمپانی های بزرگ سازنده سمعک نیز به منظور رفع این مشکل اقدام به طراحی مداراتی ویژه برای این دسته از افراد کرده اند، و کاربران سمعکها میتوانند از متخصص شنوایی خود بخواهند که با فعال نمودن این مدارات در سمعک حس ناخوشایند شنیده شدن وزوز گوش را از خود دور کنند.
توجه داشته باشید در بیشتر موارد (بیش از 60% موارد) با تقویت های عادی سمعک صدای وزوز از بین میرود یا بسیار کم میشود و در این صورت نیازی نیست که شنوایی شناس مدارات تخصصی وزوز را فعال کند لذا تصمیم نهایی در مورد فعال بودن یا نبودن مدارات کنترل کننده وزوز در سمعک خود را به عهده متخصص شنوایی بگزارید.
استفاده از سمعک در تعداد بسیار زیادی از کمشنوایان علاوه بر ایجاد شنوایی طبیعی، باعث از بین رفتن آزار دهندگی وزوز نیز میشود.
به گفته D.r William H.Lippy متخصص گوش، حلق و بینی، بنیانگزار و رئیس گروه تحقیقاتی شنوایی و سمعک LIPPYبهترین راهکار موجود برای از بین بردن یا کاهش دادن وزوز گوش و کمرنگ کردن احساس بد ناشی از شنیده شدن وزوز، استفاده از سمعک مناسب است.
هنگامی که شما در نتیجه استفاده از سمعک در مورد خودتان احساس خوبی پیدا میکنید و از تمامی صداهای اطراف خود آگاهی کامل دارید، براحتی مشتاق خواهید شد که در روابط اجتماعی خود مشارکت فعال تر و سرزنده تری داشته باشید و به همین دلیل دارای روابط گرم تر، صمیمی تر و بهبود یافته تری با دوستان و اطرافیان خود خواهید بود.
زیرا شما شادتر آرامتر و با خاصر آسوده تر در مکالمات شرکت خواهید نمود.
هنگامی که شما در یک مراسم شرکت میکنید یا در رستوران یا پار ک خاصی حضور مییابید، به احتمال خیلی زیاد با افراد زیادی گفت و گو خواهید کرد و براحتی پس از شنیدن صدای آنها با ایشان ارتباط کلامی برقرار خواهید نمود.
استفاده از سمعک به شما کمک میکند در این محیط ها تعاملات بسیار خوبی را با سایر افراد برقرار کرده و به معنای درست تر حس خوب عالی شنیدن را در تمامی مکانها تجربه خواهید نمود.
برای این که شما تحرک اجتماعی و سرزندگی بیشتری داشته باشید این عامل علتی استوار خواهد بود.
چنانچه از کمشنوایی رنج میبرید، ممکن است در مواقع خاصی با خود فکر کنید که دیگران مدام از شما عصبانی هستند و تمایلی به هم صحبت شدن با شما ندارند.
کمشنوایی در بیشتر موارد ممکن است باعث شود که منظور واقعی صحبت هایی که با شما انجام میشود را دریافت نکنید مثلا ممکن است در گفت و گو با خانواده خود و عزیزانتان به دلیل اشتباه متوجه شدن منظور ایشان بحث و تنش داشته باشید.
به خاطر داشته باشید در این دسته از موارد چنانچه راهکار مناسب برای جبران کمشنوایی اتخاذ نشود ممکن است بدلیل تکرار برداشت های نادرست از گفتار دیگران بویژه عزیزانتان براحتی زمینه فروپاشی یا کم رنگ تر شدن صمیمی ترین روابط شما حتی با عزیزانتان را بوجود آورد.
شما میتوانید با مراجعه بموقع به کلینیک تخصصی شنوایی و سمعک مرکزی ایلام براحتی و در محیط آرام ضمن ارزیابی تخصصی شنوایی، مشاوره حرفه ای در مورد انواع سمعک های به روز آمریکا و اروپا متناسب با کمشنوایی خود را دریافت کرده و با انجام بهترین انتخاب ضمن تضمین کیفیت شنوایی خود، شرایط زندگی تان را به بهترین حالت ممکن تغییر داده و بدون هیچ ریسک و نگرانی در مورد اینده شنوایی و کیفیت زندگی خود، از حس خوب عالی شنیدن لذت ببرید.
ضمنا" توجه داشته باشید تمامی خدمات ارزیابی شنوایی، مشاوره، تجویز، تنظیم و حتی گارانتی سمعک شما بصورت کاملا حرفه ای و تضمینی انجام خواهد پذیرفت.
انجمن شنوایی و گفتاردرمانی آمریکا (ASHA ) اعلام کرد که افرادی که از مشکل کمشنوایی رنج میبرند بسته به میزان کمشنوایی آنها درجات متفاوتی از کاهش عملکرد و کارایی در محل کار و فعالیت خود خواهند داشت.
این افراد بدلیل مشکل شنوایی در برخی از موارد صحبت های کارفرما، دوستان و مشتریان خود را بصورت کامل متجه نمیشوند و به همین علت ممکن است از درخواست های آنها غافل شوند که نتیجه این حالت کاهش کارایی ایشان در محل کار خواهد بود.
Hearing Tech اعلام کرد تحقیقاتی در باره تاثیرات کمشنوایی برمیزان درامد افراد کمشنوا انجام شده است، افرادی که در این تحقیقات مورد مطالعه قرار گرفته اند از کمشنوایی رنج میبردند و به سوالاتی در باره مشکلاتی که در اثر ضعف شنوایی برایشان بوجود آمده است، پاسخ داده اند.
در نتیبجه این تحقیقات مشخص شد که 25% از این افراد اعلام کرده اند، آسیب شنواییشان تاثیرات منفی زیادی بر روی درامد سالانه آنها گذاشته است.
همچنین افرادی که وضعیت شغلیشان ایجاب میکند که بیشتر با تلفن صحبت کنند بیشترین کاهش در میزان درامدشان را گذارش داده اند.
نتیجه گیری: بیش از 25% از افراد کمشنوایی که از سمعک استفاده نمیکنند از آثار نا مطلوب کمشنوایی بر درآمد سالانه شان متضرر خواهند شد.
جالب است بدانید سخنگوی کاخ سفید در یکی از مصاحبه هایش اعلام کرده بود که رییس جمهور سابق آمریکا "بیل کلینتون" بدلیل کمشنوایی و عدم درک کامل صحبتهای همکارانش در محل کار بسیار آزرده میشود، با ارزیابی هایی که توسط متخصص شنوایی شناس انجام شد تصمیم به استفاده از سمعک گرفت و پس از تجویز سمعک مناسب، تمام مشکلات ناشی از کمشنوایی خود را از یاد برد.
طبق تحقیقات دیگری که در موسسه تحقیقاتی Beter Hearing انجام شده است ثابت شد در شغلهایی که بصورت خصوصی اداره میشوند، میزان درامد افراد با توجه به میزان کمشنواییشان از کاهش 75% تا 90% متضرر شده است.
در تمامی این موارد، استفاده از سمعک مناسب تاثیرات مثبت بسیار زیادی بر روی کیفیت شنیدن و به تبع آن جلوگیری از بوجود آمدن اثرات منفی کمشنوایی بر میزان درامد افراد خواهد داشت.
میزان شنوایی نوازندگان و موسیقی سازان بدلیل قرارگیری در مقابل صداهای بلند، معمولا در فرکانس های خاصی ( فرکانس های بین 3000 تا 6000 هرتز) کاهش پیدا میکند.
هنگامی که موسیقی ساز برای مدت زمان طولانی در شرایط پر خطر و پرسر و صدا فعالیت میکند، میزان اسیب شنوایی بیشتر میشود و در شرایطی باعث کم شدن کیفیت شنوایی وی خواهد شد.
این افراد معمولا از مبهم بودن صدای گفتار افراد یا کیفیت نامطلوب صدای ساز و آهنگ ها شکایت دارند.
توصیه ما به موسیقی سازان عزیز به هیچ عنوان ترک شغل و هنرشان نیست و فقط لازم است از محافظ های مخصوصی که برای این افراد طراحی شده است استفاده کنند تا از رخ دادن آسیب به شنوایشان پیشگیری شود.
و در مواردی که آسیب شنوایی رخ داده است و شخص از کمشنوایی و مشکلات ناشی از آن رنج میبرد کافی است که از سمعک مناسبی که توسط متخصص شنوایی تجویز میشود استفاده کنند تا دوباره از کیفیت عالی شندین خود لذت ببرند و اجزای ظریف موسیقی را به درستی درک کنند.
موسیقی ساز معرو ف David Gellis که چنیدن دهه به آهنگ سازی مشغول بود سرانجام با کاهش شنوایی روبرو شد و از عدم درک و شنیدن صدای ساز و کاهش کیفیت صدای موسیقی خود رنج میبرد، تصمیم گرفت از سمعک استفاده کند.
وی اعلام کرده است که پس از استفاده از سمعک کیفیت شنواییش فوق العاده بهتر شده و براحتی قادر به ساخت موسیقی و ارامه دادن فعالیت خود است.
آيا سمعک مي تواند شنوايي را بهتر کند؟
آيا سمعک مي تواند شنوايي را بهتر کند؟
آيا سمعک سبب محافظت از شنوايي مي شود؟ همواره بيماران عزيز از ما سوال مي پرسند که ايا سمعک ميتواند سبب شود شنوايي من بدتر نشود؟ يا ايا سمعک مي تواند اعصاب گوش من را فعال کند گه بدون سمعک هم بهتر بشنوم؟ واقعا جواب به اين سوال تنها با بررسي دقيق مفاهيم پزشکي و فيزولوژي شنوايي و گوش امکان پذير است. در اين مقاله با بررسي دقيق اين مفاهيم به شما کمک مي کنيم به جواب سوال هاي خود برسيد. در سيستم شنوايي انسان و ساير حس هاي بدن مثل بينايي اگر آن سيستم غير فعال شود و کم کار کند به مرور ضعيف مي شود و خون رساني به ان کمتر مي شود زيرا بدن به سيستم هايي بيشتر خون ارسال مي کند که بيشتر فعاليت داشته باشد (براي مثال در تومور هاي مختلف چون به مرور رشد مي کند و فعاليت آن بيشتر مي شود آن سيستم خون بشتري رو به سمت خود مي کشد). حال اگر شنوايي يک فرد به مرور ضعيف شود، عصب شنوايي کمتر فعال مي شود که اين عامل سبب مي شود مغز انسان حس کند که ديگر نياز نيست همچون سابق به عصب و حلزون شنوايي خون رساني کند. درنتيجه بعد از گذشت زمان خود بدن انسان به آن سيستم ضعيف حمله مي کند و آن را ضعيف تر مي کند که در پزشکي به اين حالت آتروفي گفته مي شود يعني ضعيف شدن تدريجي يک ارگان در بدن موجودات زنده. حال با شرح اين مسئله جواب سوال بيمار عزيز که پرسيده است " آيا سمعک سبب محافظت از شنوايي مي شود؟" را مي دهيم:
اگر سمعک استفاده کنيد اعصاب گوش شما دوباره فعال مي شوند و اين فعاليت سيگنال هاي دريافت شده در سطح مغز را برانگيخته مي کند و سبب مي شود مغز دستور خون رساني بيشتر به سمت حلزون و اعصاب را صادر کند در نتيجه تغذيه حلزون و عصب افزايش مي يابد و اين افزايش خون رساني سبب مي شود حلزون و عصب شنوايي گوش به مرور زمان عملکردش بهتر شود. درنتيجه اگر از سمعک استفاده کنيد ميزان شنوايي باقي مانده شما کمتر نمي شود و به عبارتي ميزان کم شنوايي شما بيشتر نمي شود. هميشه به بيماران اين عامل را با عينک مثال مي زنم و مي گويم اگر کسي چشم هايش ضعيف باشد و از عينک استفاده کند ديگر چشم هايش ضعيف نمي شود و نمره چشمش ثابت مي ماند.
حال با شرح اين مسئله جواب سوال بيمار عزيز که پرسيده است " آيا سمعک مي تواند شنوايي را بهتر کند؟" را مي دهيم:
اگر سمعک استفاده کنيد حلزون و عصب شنوايي گوش شما دوباره فعال مي شوند و اين فعال شدن سبب مي شود بلندي صداي دريافت شده در سطح مغز بالاتر از حالت عدم استفاده از سمعک باشد که اين حالت سبب مي شود مغز تفاوت را حس کند. ازاينرو مغز به رگ هاي خون دستور مي دهد خون بيشتري بيشتر به سمت حلزون و عصب شنوايي گوش روانه شود. با افزايش تغذيه حلزون و عصب گوش وضعيت سلول هاي آنها بهتر مي شود ازاينرو اگر بعد از مدتي که از سمعک استفاده کند، سمعک را از گوش خود برداريد بيشتر بيماران بيان مي کنند که نسبت به قبل ها که سمعک استفاده نمي کردم الان بدون سمعک هم خوب مي شنوم.
بيماران عزيزي که از سمعک استفاده مي کنيد به ياد داشته باشيد اگر به موقع و در زمان مناسب سمعک بگذاريد يعني مداخله شنوايي زودهنگام باشد، سمعک سبب مي شود
صدا را بهتر بشنويد
و سبب مي شود گوش هاي شما ضعيف تر نشود
بيماران عزيزي که از سمعک استفاده مي کنيد بياد داشته باشيد اگر کم شنوايي داريد و به دلايل مختلف نمي خواهيد از سمعک استفاده کنيدبايد به ياد داشته باشيد اگر مدت زماني که گوش هاي شما نمي شوند بيشتر از يک سال شود به شدت اعصاب گوش و سلول هاي حلزون گوش شما ضعيف مي شود و کم کم مي ميرند. به همين دليل بيماراني که بعد از چندين سال که محروميت شنوايي داشته اند جهت دريافت سمعک به کلينيک شنوايي و سمعک مراجعه مي کنند.ز ماني که سمعک بر روي گوش هاي آنها قرار داده مي شود آنها بيان مي کنند صدا خيلي برايمان عجيب و غريب است که علت آن اين است مغز شما صدا را فراموش کرده است و همچون يک درخت که سال هاست به آن اب نداده ايد ريشه هاي آن خشک شده است. اما به لطف خداوند اين اعصاب کم کم فعال مي شوند و درک صداي شما بهتر مي شود. اما به ياد داشته باشيد اگر
دو بيمار که کم شنوايي آنها 50 درصد است و نفر اول بعد از 3 ماه جهت دريافت سمعک اقدام کند و نفر دوم بعد از 10 سال و اگر براي آنها يک مدل سمعک تجويز شود و تمامي عوام ديگر همچون سن، جنسيت و غيره برابر باشد. بيماري که زودتر براي گرفتن سمعک اقدام کرده است درک صداي بهتري را تجربه مي کند
با عرض پوزش این مقاله در حال طراحی و آماده سازی است. ..
لوازم جانبی سمعک کدامند؟ چگونه از لوازم جانبی سمعک استفاده کنیم ؟ چگونه مراقب سمعک خود باشیم ؟ روش کار با برس سمعک، دستمال سمعک و فیلتر سمعک کدام است ؟ معرفی نرم افزار جانبی کنترل کننده سمعک
بهترین برند های سمعک برترین شرکت های ساخت سمعک معتبر ترین سمعک ها
بهترین قیمت سمعک مناسب ترین قیمت سمعک قیمت سمعک ارزش سمعک
درباره گوش، درباره شنوایی، شنوایی چیست ؟ گوش چیست ؟ معرفی ساختار شنوایی، معرفی گوش، معرفی شنوایی
معرفی تست های شنوایی، معرفی تست های گوش، تست های شنوایی کدامند ؟ انواع تست های شنوایی، تست گوش
در باره کلینیک شنوایی و سمعک مرکزی ایلام، معرفی کلینیک شنوایی، معرفی کلینیک سمعک، معرفی ایلام
H.
ایلام، خیابان آیت اله حیدری، خیابان نهضت سواد آموزی، روبروی بیمارستان امام خمینی(ره)، ساختمان پزشکان آسیا
کلینیک تخصصی شنوایی و سمعک "مرکزی" ایلام
09189888187
فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.